Socialrådgivere

Bekymret for dit barn?

Kære forældre på Søndermarksskolen

Jeg er skolesocialrådgiver på Søndermarksskolen.

Hvis der opstår en bekymring for jeres barn – enten via jer selv, skolen eller SFO, skal jeg som socialrådgiver på skolen, i samarbejde med jer, jeres barn og de relevante lærer/pædagoger, støtte op om at skabe en forandring for jeres barn.

Formålet er, at de eventuelle vanskeligheder, som jeres barn er i, ikke får lov til at vokse sig store og uoverskuelige. 

Hvis I som forældre, eller hvis lærerne finder grund til bekymring i forhold til jeres barn, kan jeg inddrages. Det kan eksempelvis være, hvis jeres barn har for meget fravær, mistrives i skolen, har sociale vanskeligheder eller måske, hvis det opleves, at jeres barn har det svært derhjemme.

Mine opgaver er at være vejledende, støttende og forebyggende.

Jeg kan tilbyde jer samtaler alene eller sammen med jeres barn. Jeg kan bl.a. tilbyde jer rådgivning om:

  • Hvis der er konflikter i hjemmet mellem jer og jeres barn
  • Jeres barn ser ud til ikke at trives
  • Jeres barn har vanskeligheder i samspillet med de andre børn i skolen
  • Jeres barn har for meget fravær
  • Eller ved kriser i familien

Rådgivende samtaler vil ikke blive registreret.

Jeres barn har også mulighed for selv at henvende sig til mig på skolen. Her vil jeg lytte og tale med barnet/den unge. Jeg kan bl.a. tale med jeres barn/den unge om ensomhed, mobning, gruppepres og teenageproblemer. Dette registreres ikke. Hvis der er behov for at involvere jer eller klasselæreren, så gør jeg det.

Da jeg er ansat i Center for Børn og Unge, er jeg underlagt reglen om tavshedspligt såvel som den skærpede underretningspligt.

På Søndermarksskolen træffes jeg torsdage - helst efter aftale. Min arbejdsmobil er KUN tændt, når jeg er på skolen, men det er tilladt at lægge en besked på telefonsvareren.   I er altid velkomne til at tage kontakt til mig, hvis I har spørgsmål. Jeg ser frem til at samarbejde med jer.

Venlig hilsen Skolesocialrådgiver Michelle B Nielsen

Siden er sidst opdateret 24. august 2018